THE ASIAN BARBIE IS FINALLY HERE!

Antwerp, Antwerpen, asian, barbie, blog, catwalk, design, fashion, mode, modetrend, personal, personal style, style, Uncategorized

Ik speelde vroeger niet zo graag met Barbies. Ik was dat ravotterstype. Mezelf liever vuil maken, voetballen met mijn broer en de buurjongen, suikerspinnen draaien uit spinnenwebben … Natuurlijk had ik Barbies die ik in alle richtingen kon buigen, waarvan ik de haartjes kon bijknippen (en kleuren) en me als stylist helemaal op kon uitleven. Maar die popjes waren hoe dan ook, blauwogig en blond. Hoewel ik er zelf toen als een popje uitzag, kon ik me er helemaal niet mee identificeren.

Bij het uitkomen van de film “To all the boys I’ve before”, merkte ik bij mezelf een soort opluchting. Een Amerikaanse tienerfilm met een Aziatische hoofdrolspeelster. In dit geval is de Aziaat niet meer de “sidekick”. Niet meer de vriendin van. Ik heb zelf erg genoten van de film, maar ik las achteraf dat ze de film aanvankelijk wouden “white washen“. Dat betekent dat ze de eigenlijk een blanke cast wouden, maar omdat de schrijfster van het verhaal (zelf  een Aziaat) er tegen heeft gevochten, besloten ze toch te luisteren naar haar wensen. En thank god. Ik denk dat mensen onderschatten hoe belangrijk het is om je te kunnen identificeren met mensen in de media. Ik ben er hoe dan ook erg hoopvol in. Bijvoorbeeld meer kleur op tv, it’s happening.

Om nu terug te komen op de Barbies…

Sinds gisteren bestaat de eerste Aziatische Barbie.  Ze kwam tot stand door Chriselle Lim, zelf een werkende moeder en ondernemer in de modewereld. Lim zag vroeger ook nergens een pop dat op haar leek. Deze Barbie representeert de volgende generatie en laat ons ook ineens zien hoe belangrijk representatie is voor kinderen.

Afbeeldingsresultaat voor chriselle lim barbie

Bron: thechrisellefactor.com

Nu hoop ik nog dat er snel andere gekleurde Barbies komen én een Aziatische Ken. Of zal ik Kevin zeggen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s